VBA specialist

VBA specialist Equinox software heeft sinds 1995 ervaring in het bouwen van applicaties met VBA.

De programmeertaal VBA bestaat al sinds de jaren 90, en wordt nog steeds veelvuldig gebruikt als programmeertaal voor het Windows platform. VBA staat voor “Visual Basic for Applications”. Visual Basic (VB) is de succesvolle 4GL programmeertaal uit de jaren 90, eenvoudig en krachtig. Inmiddels is Visual Basic (VB) verder door ontwikkeld naar VB.NET.
VBA is de programmeertaal achter de huidige Office producten van Microsoft. Inmiddels is deze productlijn onderdeel van het Office 365 Business premium abonnement.
VBA is de programmeertaal achter alle office producten zoals Access, Excel, Word, Outlook, Powerpoint.  Wanneer u bijvoorbeeld een macro opneemt in Word, dan wordt er VBA-code aangemaakt voor u. VBA biedt vele mogelijkheden, een paar punten:

  • Programmeren van bedrijfslogica en validatie achterformulieren (invoerschermen)
  • Uitvoeren van taken onder de motorkap, bijvoorbeeld bijwerken van gegevens in andere tabellen
  • Koppelen met andere applicaties  (bijvoorbeeld het remote besturen van Outlook of Excel vanuit Access via OLE-automation
  • Diepe integratie met Windows via API’s
VBA-specialist voor uw Access programma door Equinox Software

Wanneer u zelf vast loopt met het uitbreiden van uw Access applicatie, kan Equinox Software uw helpen om de applicatie met VBA-code verder op maat te maken. We kunnen u ook verder op weg helpen door de VBA-code uit te leggen, via een (online) cursus op maat.  Stap voor stap krijgt u uitleg over de kracht van VBA en de vele mogelijkheden . De bestaande code wordt dan voorzien van commentaar en uitleg, zodat u ook op een later moment nog de code kunt doorgronden. Zodra u wegwijs bent gemaakt met de grondbeginselen  van het programmeren met VBA, kunt u zlef verder. U leert om code-snippets te kopiëren naar nieuwe plaatsen in uw programma en vervolgens deze te wijzigen en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Equinox Software helpt u graag op weg!

Lees meer over mogelijke toepassingen van een Access programma

VBA-code in alle Office producten